Stranice

25 February 2011

Kliničko ispitivanje: matične ćelije iz masnog tkiva u terapiji infarkta miokarda

Posted on February 22, 2011
Cardiology today

Pacijenti sa ishemijskom bolešću srca tretirani matičnim ćelijama izvedenim iz masnog tkiva su poboljšali veličinu infarkta za 6 meseci, a maksimum potrošnje kiseonika za 18 meseci u poređenju s onima koje su uzimali placebo, prema novim podacima iz PRECISE kliničkom ispitivanju predstavljenom na Šestoj međunarodnoj konferenciji o Cell Terapiji za kardiovaskularne bolesti.

The Randomized Clinical Trial of Adipose-Derived Stem Cells in Treatment of Non Revascularizable Ischemic Myocardium (PRECISE)je dvostruko slepa, placebo-kontrolisana studija koja uključuje 27 pacijenata s hroničnom ishemijskom bolešću srca s HF, anginom ili oboje, a koji nisu bili podobni za perkutanu ili hiruršku revaskularizaciju.Ovi pacijenti nisu bili pogodni ni za transplantaciju. Proces je obuhvatao uyimanje masnog tkiva sa abdomena, odvajanje matičnih ćelija a zatim ubrizgavanje u srčani mišić, sve pored bolesnikove postelje.

link:

http://www.cardiologytoday.com/view.aspx?rID=80882

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.