Stranice

24 March 2011

"The Los Angeles Brain and Spine Institute" kliničko ispitivanje autolognih matičnih ćelija kod umerenog moždanog udara

Institut u Los Angelesu (The Los Angeles Brain and Spine Institute), prvi će ispitivati infuziju moždanih matičnih ćelija kao terapiju kod moždanog udara. Kliničko ispitivanje će biti sprovedeno koristeći Aldagen Inc-ovo ALD-401, jedinstvenu stem ćelijsku populaciju izvedenu iz pacijentove vlastite koštane srži. Oko deset institucija će učestvovati u ovom istraživanju. To će biti prvo američko kliničko ispitivanje autolognih matičnih ćelija u bolesnika s moždanim udarom koje su ubrizgane u mozak kao regenerativna terapija dao dve nedelje nakon moždanog udara. Glavni istraživač instituta Los Angelesu (LABSI) je Dr. George Rappard.

Kliničko ispitivanje je dizajnirano da proceni sigurnost ALD-401 i njegov potencijal za poboljšanje delotvornosti kliničkih ishoda u bolesnika s ishemijskim moždanim udarima kada se primenjuju između 13 i 19 dana nakon moždanog udara. Broj pacijenata je 100 , 60% će primiti injekciju ALD-401 u karotidnu arteriju, koja opskrbljuje mozak na strani moždanog udara. Samo pacijenti s jednostranim kortikalnim ishemijskim moždanim udarom će biti podobni za učestovanje u kliničkom ispitivanju. Osim toga, moždani udar mora biti najmanje umeren, ali ne i težak.


link:

http://www.prweb.com/releases/2011/03/prweb5171384.htm

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.