Stranice

18 April 2011

Američki naučnici su razvili novi tip nanočestica velikog kapaciteta koje omogućavaju ciljanu isporuku lekova u kancersku ćeliju

Istraživači su razvili novu klasu nosača lekova velikog kapaciteta, ona kombinuje najbolje osobine porozne silikonske nanočestice i liposoma. Tim naučnika sa Univerziteta u Novom Meksiku, Albukerki, tvrdi da njihove porozne membrane koje su podržavane nanočesticama, nazvane protoćelije, pokazuju visoku sposobnost, selektivnost, afinitet i stabilnost za ciljanu isporuku i ubacivanje u ćeliju koktela lekova velikog raspona delovanja ili dijagnostičkih sredstava, pravo u citoplazmu ćelije raka.



link:
http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/scientists-develop-high-capacity-nanoparticles-for-targeted-delivery-of-drug-cocktails/81245016/

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.