Stranice

04 April 2011

Cryo-Save nudi da sačuva matične ćelije za Japan

Cryo-Save
Cryo-Save, najveća međunarodna porodična banka matičnih ćelija, nudi da sačuva matične ćelije za Japan. Japan traži da sačuva matične ćelije i da ih iskoristi za spašavanje radnika koji su bili izloženi visokim nivoima zračenja u nuklearnoj elektrani Fukushima. Nedavna naučna istraživanja su pokazala da matične ćelije mogu popraviti oštećenja uzrokovana visokom izloženošću zračenju. Japan, međutim, strahuje da bi mu moglo ponestati kapaciteta i traži pomoć.

Tablete joda su trenutno jedina mera za zaštitu ljudi koji dolaze u dodir s radioaktivnošću. Ove tablete su zaista delotvorne protiv radioaktivnog joda, ali to je samo jedan od mnogih radioaktivnih materijala koji se oslobađa tpkom nuklearnih katastrofa. Do sada nije pronadjen pravi lek protiv radijacione bolesti.

Link:
http://www.cryo-save.com/group/news__reports.html?mnSelY=2011&mnSelM=&mnSeliG=62&mnSeliM=747

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.