Stranice

04 May 2011

Pfizer i Oxford Biomedica ispituju vakcinu protiv raka

Oxford Biomedica je proširio svoju saradnju sa Pfizerom u pogledu 5T4 tumorskih antigena Pfizeru je dato neisključivo pravo na korišćenje antitela protiv 5T4 antigena i data je mogućnost da komercijalizuje 5T4 dijagnostiku.

5T4 antigen je takođe u osnovi Biomedic-ovog vlastitog ispitivanja koje je u Fazi II ispitivanja reč je vakcini protiv raka TroVax ®. Kandidat se temelji na atenuisanom virusu vakcinije Ankara (MVA), projektovanom da dostavi 5T4 antigen.

TroVax trenutno se testira protiv hormon-refraktornog raka prostate (HRPC). Očekuju se ispitivanaji i kod raka jajnika i debelog creva.





link:
http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/oxford-biomedica-grants-partner-pfizer-diagnostic-rights-to-5t4-tumor-antigen/81245098/

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.