Stranice

29 August 2011

Masno tkivo - jedan od najboljih izvora matičnih ćelija




Neželjeno masno tkivo može ipak imati vrlo koristan doprinos i to u regenerativnoj medicini.
Nekoliko mladih biotehnološke firmi već koriste masne matične ćelije ne samo za kozmetičke tretmane, kako bi se zadovoljila rastuća potražnaj za tretmane protiv starenja i za pomlađivanje, vec i za rešavanje više ozbiljnih medicinskih stanja, uključujući akutne kardiovaskularne bolesti, sindrom hroničnog umora, upale, artritis, i hipertenziju.

Intellicell Biosciences
Industrija terapije matičnim ćelijama pokazuje veliki potencijal za veliki rast.
Mala biotehnološka kompanija, IntelliCell Biosciences (SVFC), je novi igrač u ovoj oblasti, ali je napravila tehnološki proboj napravivši “stromal vascular fraction” (SVF) ćelije izvedene iz masnog tkiva  koje se mogu koristiti za lečenje bolesti ili za podmlađivanje obolelih ili oštećenih tkiva i ćelija.


Cytori ima niz proizvoda, uključujući uređaj nazvan Celution, koji obrađuje pacijentove matične ćelije poreklom iz masnog tkiva, za upotrebu u kozmetičkoj i rekonstruktivnoj hirurgije. Celution sistem je završio i dva klinička ispitivanja, za primjenu u kardiovaskularnoj bolesti, zaceljivanje rana, oboljenjima gastrointestinalnog trakta i urinarnoj inkontinenciji.

Vrlo je jasno da su masne ćelije najbolji izvor matičnih ćelija za upotrebu u brzo rastućem području regeneative medicine.

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.