Stranice

01 February 2011

Armed Forces Institute of Regenerative Medicine (Institut za regenerativnu medicinu oružanih snaga SAD)

Upotreba improvizovanih eksplozivnih naprava u Iraku i Afganistanu izazvala je značajno povećanje broja teške Blast traume. Zbog napretka u oklopu koji vojnik nosi na sebi, brže evakuacije iz bojnog polja, i napredne medicinske nege, mnogi od povredjenhi prežive,i suočavaju se sa izazovom preovladavanja teških povreda ekstremiteta, glave, lica, i opekotina, čije lečenje može potrajati godinama i čiji rezultat obično značajno smanjuje kvalitet života.
Rastuće polje regenerativne medicine pruža nadu za obnavljanje struktura i funkcija oštećenih tkiva i organa i lečenje prethodno neizlečivih ozleda i bolesti.
Koncept regenerativne medicine-u najjednostavnijem-je zameniti ili obnoviti ljudske ćelije, tkiva, organe ili obnoviti ili uspostaviti normalne funkcije. Napredne tehnologije kao što su regeneracije tkiva, kosti skeleta, i matičnih ćelija omogućavaju tretmane potrebne za revoluciju u kliničkoj rehabilitaciji. Ministarstvo odbrane oružanih snaga i Institut regenerativne medicine (AFIRM) u 2008 ima misiju razvoja novih proizvoda i terapije za lečenje teških povreda koje su zadobili američki vojnici. Ova multi-institucionalna, interdisciplinarnih mreža naučnika je dizajnirana da ubrza isporuku regenerativno medicinske terapije za teško povredjene američke vojnike. AFIRM jeuspeo proširiti znanje rehabilitacijske medicinske baze.

izvor

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.