Stranice

08 February 2011

Katar (Qatar) dobija najsavremeniju banku za matične ćelije


DOHA: The Virgin Health Bank (VHB) najavila je završetak jednog od tehnološki najnaprednijih objekata za obradu i skladištenje matičnih ćelija u svetu.
Novi objekat koji se nalazi u Parku nauke i tehnologije Katar (QSTP) i prvi je takve vrste u zemlji. To će omogućiti porodicama pristup svetski najboljoj banci za čuvanje krvi iz pupčane vrpce, i stvaranje tehnološke platforme koja će omogućiti da Katar bude na čelu razvoja ćelijske terapije.

"Mi smo završili naš objekat za obradu i skladištenje matičnih ćelija, i sada može da se krene na završnu fazu priprema za prihvatanje naše prve jedinice matičnih stanica za preradu u Kataru", izjavio je Dr. Rajan Jethwa, generalni direktor, VHB.

"Ovaj završni postupak uključuje proveru svih naših uređaja i sistema,  kada se to završi s najvišim standardima, onda ćemo početi da prihvatamo jedinice u novi objekat, umesto da ih šaljemo u Veliku Britaniju.

Kao deo svog obrazovnog programa Virgin Health Bank je pokrenula prvi svetski sajt o čuvanju krvi iz pupčane vrpce na arapskom i engleskom jeziku.

http://www.virginhealthbank.com.qa

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.