Stranice

07 March 2011

Vatikan ulaže u BIOTECH kompaniju NeoStem










Vatikan je odlučio da investira milion dolara u NeoStem, biofarmaceutsku kompaniju koja razvija vlastite ćelijske terapije. NeoStem je ima cilj da postane centar za prikupljanje, skladištenje i proizvodnju matičnih ćelija odraslih - ne embrionalnih matičnih ćelija - u cilju istraživanja ćelijske i regenerativne medicine.

U izjavi za javnost u New Yorku u maju prošle godine kada je Vatikan tiho objavio svoj angažman sa NeoStemom, Prečasni Trafny je izjavio da će Vatikanska dobrotvorna fondacija, STOQ International  izvršiti dati milion dolara za početak njene saradnje sa NeoStem. To će predvodti, kazao je, edukativnu kampanju za stvaranje svesti o "kulturnom značaju, takvog temeljnog pomaka u opcijama medicinskog lečenja, naročito  sa obzirom na uticaj na teološka i etička pitanja."

Objašnjavajući dalje, Prečasni Trafny rekao je da će inicijativa stvoriti partnere, NeoStem i vatikanske dobrotvorne organizacije kako bi se proširila istraživanja i podigla svest prema adultnim matičnim ćelijama, te istražila njihova klinička primena u području regenerativne medicine, kao i kulturni uticaj takvih istraživanja.

"Posebno smo uzbuđeni zbog NeoStemovih VSEL [vrlo male embrionalne nalik] matičnih ćelija i njihove tehnologije", dodaje on.

Vatikan nije jedini. Dana 13. januara, Ministarstvo odbrane SAD dodeljuje NeoStemu 1,7 miliona dolara za istraživanje VSEL tehnologije za lečenje osteoporoze i poboljšanje zdravlja kostiju.

Jedan od vrhunaca za Vatikan-NeoStem partnerstvo biće  međunarodna konferencija, koja će se održati u Vatikanu u novembru, o istraživanju matičnih ćelija.

Nema sumnje da će NeoStem privlačiti sve više institucionalnih i individualnih investitora koji traže da budu deo u područja istraživanja matičnih ćelija.

 izvor i ceo tekst u originalu:
http://www.dailyfinance.com/story/stock-picks/neostem-stem-cell-research-vatican-backing/19869769/

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.