Stranice

10 May 2011

Pfizerov Neusentis i Cellzome se udružuju u ispitivanju matičnih ćelija

Pfizerova istraživačka jedinica iz Velike Britanije Neusentis koja se bavi ispivanjem bola i senzornih poremećaja udružila se sa Cellzomom u zajedničkom radu na karakterizaciji epigenetskih činilaca koji učestvuju u diferencijaciji matičnih ćelija. U istraživanju će se kombinovati Pfizerova stručnost u rukovanju matičnim ćelijama i iskustvo u regenerativnoj medicini sa Cellzomovom Episphere ™ platformom.

Cellzomova Episphere platforma obuhvata paket kvantitativnih tehnologija za otkrivanje lekova kandidata za epigenetske ciljeve. Kompanija tvrdi da se ovaj pristup može koristiti za direktno merenje interakcije lekova s ​​epigenetskim ciljevima, i praćenje učinka leka na epigenetske ciljeve u ćelijama i tkivima.

Cellzome ima akademska i industrijska partnerstva sa velikim kompanijama,kao što su GlaxoSmithKline (GSK), Bayer HealthCare, Johnson & Johnson, i Novartis.


link:
http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/pfizer-s-neusentis-and-cellzome-partner-on-stem-cell-epigenetics-research/81245124/

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.