Stranice

05 July 2011

SAD ulažu 2.5 milijarde dolara do 2015 u istraživanje matičnih ćelija

SAD predstavlja najveće regionalno tržište za ulaganje u istraživanje matičnih ćelija, što je navedeno u izveštaju o Istraživanju matičnih ćelija. Uprkos blokiranju nad federalnim sredstvima za istraživanje embrionalnih matičnih ćelija, Amerika danas dominira na tržištu matičnih ćelija. Ključni činioci koji su doveli severnoameričko tržište na vrh lestvice uključuju naprednu infrastrukturu za istraživanje matičnih ćelija i objekte, kao i federalnu podršku za istraživanje. Evropa zaostaje iza SAD-a na tržištu. Pored značajnih rezultata u istraživanjima u mnogim zemljama širom regije, evropsko tržište matičnih ćelija je delimično hendikepirano pitanjima kao što su protivljenje istraživanja embrionalnih matičnih ćelija u Nemačkoj, Poljskoj i Italiji. Međutim, vodeću ulogu na globalnom nivou će preuzeti najbrže rastuća tržišta. Azija postaje glavno tržište u ostatku svetskog tržišta, sa zemljama kao što su Japan, Kina, Singapur, Koreja i Australija koje postaju glavna središta za istraživanje matičnih ćelija.

Glavne kompanije uključuju Advanced Cell Technology Inc, Inc Athersys, Cytori Therapeutics Inc, Genzyme Corporation, Geron Corporation, International Stem Cell Corporation, Mesoblast Ltd, Oziris Therapeutics Inc, Inc StemCells, ThermoGenesis Corp.

Izvještaj o rezultatima istraživanja pod nazivom "Istraživanje matičnih ćelija: Globalni strateško poslovni izvještaj" (“Stem Cells Research: A Global Strategic Business Report”) koji je objavio Global Industry Analysts Inc., pruža sveobuhvatani pregled tržišta (uključujući i matične odraslih i embrionalne matične ćelije), trenutne trendove na tržištu, ključ rasta, pregled glavnih vrsta matičnih ćelija, inovacije proizvoda, nedavne aktivnosti industrije, i profile glavnih kao i regionalnih učesnika na tržištu. U izveštaju se daje godišnja procena i prognoze ulaganja na području matičnih ćelija za razdoblje od 2006 do 2015.

izvori:

http://www.prweb.com/releases/stem_cells_research/adult_embryonic/prweb8137916.htm

http://www.strategyr.com/Stem_Cells_Research_Market_Report.asp

No comments:

Post a Comment

Biotehnologija.info je internacionalni sajt u originalu na srpskom jeziku sa mogućnošću automatskog prevođenja na druge jezike.
Napomena: Sve informacije na Biotehnologija.info su u edukativne svrhe. Za specifične medicinske savete, dijagnoze, lečenje, obratite se svom lekaru.